BIOGRAD DOMAĆIN SAJMA AGRO ARCA 2013.

Marko Bubaš i Ivan Knez, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske i gradonačelnik Grada Biograda na Moru, 11. lipnja 2013. g. na prigodnoj svečanosti u općinskoj vijećnici potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji te najavili šesti po redu Međunarodni sajam inovacija, ekoideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca 2013.

- Riječ je o trodnevnom međunarodnom sajmu koji će se za vikend od 30. kolovoza do 1. rujna održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Biograd, najavio je gradonačelnik Knez naglasivši pritom veliki značaj inovacija u poticanju razvoja obrta i gospodarstva u Hrvatskoj.
Održavanje međunarodnog sajma Agro Arca 2013. prigoda je svim poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se na jednom mjestu upoznaju s najnovijim dostignućima u poljoprivredi i prehrambenoj industriji te s najnovijim dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane.
- Na sajmu će se predstaviti oko 400 sudionika, s preko 200 inovacija. Osim iz Hrvatske očekujemo sudionike iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Švedske, Slovačke, Rumunjske, Italije, Rusije i drugih zemalja, kazao je Bubaš dodajući kako se prethodnih pet sajmova održavalo na kontinentu, u Slatini.
Sajam je prvi put na moru, kaže. U ovaj grad u srcu Jadrana, neki uistinu dragi ljudi iz svih krajeva domovine i inozemstva donijet će osmijehe, reklamne letke, priče, ideje, znanje.
Na poduzetnicima je i na inovatorima da stvaraju novo, i da na tržištu konkuriraju ne samo cijenom, nego i s inovativnošću i kreativnošću i na taj način pridobiju kupce i ostvare dobit.

Izvor: Zadarski lis

This website has been produced with the financial assistance of the IPA Adriatic Cross-Border Cooperation Programme. The contents of this website  are the sole responsibility of "Consiglio per la Ricerca e la Sperimentazione in Agricoltura - Unità di Ricerca per l'Orticoltura, Monsampolo del Tronto (AP)" and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the IPA Adriatic Cross-Border Cooperation Programme Authorities.